you're beautiful without 'make up'


Assalamualaikum, salam sejahtera semua. haha...
awak yang si pembaca ni sihat? saya sihat alhamdulillah. k hari ni nak cerita tentang 'kecantikan asli' jeng jeng terlebih dahulu nak minta maaf jika salah ayat atau sebagainya maklum lah saya tak berpengalaman tapi nak kongsikan juga. make up tu apa? haihhh tak kan lah tak tahu nampak beno ketinggalan gila zaman woii ... make up sejenis hm hm solekan yang "berwarna warni dimuka" hahaha itu je lah ira tahu sebab ira tak pakai make up. disarangkan pakai lah make up nipis ala kadar sahaja tak perlu tebal 100 inci hello awak tak pakai kasut tumit ok nak berinci tu ahaks orang kata pakai make up akan kelihatan cantik, lelaki suka perempuan pakai make up, dan lain lain. actually bagi ira lah keaslian muka lagi dua kali ganda cantik dari memakai bedak apa jenis tu entah lah dan make up. lelaki suka perempuan pakai make up? pembetulan lelaki 'tidak suka' sesetengah je lah yang sesetengah lagi tu maybe suka kut sebab dia nak girl dia cantik -.- kenapa lelaki tak suka? ira ada lah baca satu novel ni tajuk nya hipokrit dia kata perempuan memakai make up nampak HIPOKRIT atau lebih kurang BERTOPENG. kecantikan sesorang terletak dihati iaitu keimanan dan akhlak sesorang bukan terletak dimake up sekali lagi boleh memakai make up tapi ala kadar sudah.
tahun ni ira nak pmr dan ira masih bersekolah pengalaman ira pasal make up ni bedak tebal budak budak sekolah ira ada lah dua tiga orang eh bukan ramai yang pakai bedak tapi tebal gila gila gila tahap masimum yang gelap boleh jadi putih yang putih boleh jadi gadis opera palsu hahaha... ira pakai bedak juga tapi tak ada lah setebal 100 inci weyh. ira tengok pun macam nak ambil air simbah muka dorang tapi ira tak ada hak nak simbah simbah tu semua hahaha ira pakai bedak pun sebab takut muka berminyak so pakailah tapi berminyak juga -.- lagi satu dorang pakai bedak tebal 100 inci ni sebab nak tutup kehitaman dorang maklumlah terlalu putih hahaha tapi bukan itu caranya ada cara yang lagi bagus dari tu iaitu dengan mengambil wuduk itu yang paling senang tapi ira tak tahu lagi lah ada lagi senang. ok lah ira nak chaw dulu hehehe sekali lagi ira nak ingatkan kecantikan sesorang terletaknya dihati iaitu keimanan dan akhlak yang baik.
Kita tidak perlu tampil berlebihan, tetapi harus menjaga kesederhanaan dalam setiap perkara. Tidak terlalu menonjol dan memukau sehingga membuat pemuda tidak berkelip. Yang kita perlu hanyalah wajah yang selau bersih. Wajah yang memancarkan kesederhaan, ketenangan dan kesabaran. Itu yang terbaik. -aku islam.com



dah baca? silakan mengomen. terima kasih kerana sudi melihat.

1 comment:

Aku Budak Kampung said...

@: cHocolatemoisT

semua tu terpulang pda diri sendiri nak berpenampilan mcm mna. tpi kalu dh mcm a.k.a T.E.P.U.N.G. G.O.M.A.K tu memang dh tahap gaban. bukan air je dengan minyak2 nk p simbah kasi bako jer. kehkehkeh btw penampilan kita sebagai wanita harus di jaga ...

 
Copyright © All Right Reserved by Nur Insyirah.